Verbonden Ademhalen

Kom je ook de kracht van je eigen ademhaling beleven bij Shakkei – Training & Coaching?

Doe dan mee met de sessie Verbonden Ademhalen onder deskundige begeleiding van Agnes Huysmans.  Start: 19.30 uur (inloop 19.15 uur). Einde: 21.00 uur (uitloop 21.30 uur).

 

Verbonden Adem Halen is een dynamische ademmeditatie die je liggend doet. Je ademt vol en diep op inspirerende muziek en hierdoor ga je een intens meditatieproces in. Het is een van de meest krachtige methodes om in contact te komen met je innerlijke rust. Het zuivert je lichaam, geest en ziel en weekt oude woede, angsten, verdriet en oud zeer los, zodat het naar buiten kan komen. Je pure levensenergie komt weer vrij en de ademhaling zorgt ervoor dat je in het hier en nu blijft. De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe we zijn, wie we zijn en waar we zijn. De manier waarop we ademen heeft een grote impact op hoe we in het leven staan. We leven vaak gejaagd, stressvol en vermijden liever nare gevoelens. Het gevolg is dat we regelmatig onze adem inhouden, dit heeft vaak verregaande gevolgen zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Een verstoorde ademhaling kan uiteenlopende klachten veroorzaken zoals: vermoeidheid, koude voeten, duizeligheid, depressie, burn-out, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie, paniekaanvallen, slecht of onrustig slapen, niet kunnen ontspannen en verstijven van de spieren in het lichaam.

De Verbonden ademhaling is een zeer effectieve methode, een werkelijk prachtige manier om in contact met je lijf te komen en daarmee met de diepste kern van jezelf.

Emoties onderdrukken

De meeste mensen in de Westerse wereld ademen maar beperkt. Ze gebruiken de adem om bepaalde emoties, die als negatief worden betiteld, te onderdrukken. Daardoor ontstaat een oppervlakkige, beperkte ademhaling en het kost ook nog eens veel energie om de emoties te blijven onderdrukken – alsof er een deksel op zit, die voortdurend moet worden vastgehouden. Veel mensen zijn zich niet (meer) bewust van deze beperking in de ademhaling – spanningsklachten en onrust zijn “normaal” geworden.

“Verbonden Ademhaling: uit het hoofd in het lijf!”

Loslaten

Door de geopende adem, ontstaat als vanzelf weer de verbinding met het gevoel, met de emoties en kan er zowel op fysiek, als op emotioneel en mentaal niveau een opschoning plaatsvinden. Oude, vastzittende emoties en gedachten mogen letterlijk uitgeademd en losgelaten worden. Dit is een volkomen veilig en natuurlijk proces, waarbij de ademcoach je begeleidt.

Onderdrukte gevoelens

Als we iets eng vinden, houden we onze adem in, wat veel vitale energie kost. Gevoelens worden stilgelegd en emoties onderdrukt. Onze ademhaling is een goede graadmeter voor waar blokkades zich in je lichaam bevinden. Onze negatieve ervaringen en trauma’s uit het verleden zijn verbonden met onze ademhaling. Door in een ademsessie de ademhaling stap voor stap te verruimen, laten we steeds meer leven toe. Onverwerkte trauma’s en emoties uit ons verleden worden losgelaten en maken plaats voor gezondheid, rust en zelfvertrouwen. In een ademsessie worden de gesloten gebieden geopend en de ademhaling verruimd. Zo krijg je de kans de onverwerkte emoties uit het verleden los te laten en te verwerken.

“Zoals we ademen, zo leven we. Als je je ademhaling verandert, kun je jouw leven veranderen.”

Wat doet verbonden ademhalen?

Ademhalen doen we in elk moment, ons hele leven lang. De adem geeft ons zuurstof, verwerkt afvalstoffen en geeft directe toegang tot ons onderbewuste, oftewel grotere bewustzijn. Het mooie van een ademhaling is, dat deze enkel nu kan plaatsvinden. We kunnen niet in het verleden of in de toekomst ademen. Zo kunnen we ons via de ademhaling direct verbinden met het hier en nu.

Op deze avond krijg je de uitnodiging langere tijd bewust verbonden te ademen. In deze verbonden ademhaling krijgen vastgezette emoties, overtuigingen en patronen de ruimte door te stromen en op te lossen. Zo ontstaat er ruimte voor ontspanning, vitaliteit, meer energie, een grondige ontgifting, betere gezondheid, vergrootte ademcapaciteit, zelfliefde., een verhoogd immuumsysteem en meer balans ervaren.

Kom het ervaren en laat je verrassen

Uit ervaring weten we dat als je eenmaal bent geweest, je blijft terugkomen. De ademsessie vindt plaats onder deskundige begeleiding van Agnes Huysmans, ademcoach. Zij zorgt ervoor dat jij de veilig voelt en je volledig kunt overgeven aan het proces.

Matrassen, dekens en kussens zijn aanwezig. Trek makkelijke kleding (joggingbroek) aan en neem alleen een flesje water mee. Zorg dat je minimaal 15 minuten voor de start aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen beginnen.

Deze sessies zijn niet geschikt voor: mensen die last hebben van psychoses, bij zwangerschap en ook niet voor jongeren onder de 18 jaar.

Praktische informatie

Kosten:           Op aanvraag.

Datum:           In overleg

Locatie:           Shakkei – Training & Coaching, Galgendijk 3 in Dinteloord

Aanmelding: Stuur een mail naar: info@shakkei.nl met je naam en telefoonnummer.