Power Yoga

Daantje van Acker – gepassioneerd en ervaren yogadocente.

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga en is afgeleid van de Ashtanga Yoga vorm. In Power Yoga worden fysieke houdingen, asana’s genaamd, direct na elkaar uitgevoerd. Die fysieke houdingen ondersteun je met ademtechnieken, pranayama genaamd. De houdingen samen vormen een serie, waarbij de serie per les kan verschillen.

 

De serie vormt een dynamisch geheel en heeft veel weg van een workout. Door je aandacht met behulp van je adem te richten op de beweging en het ervaren van je lichaam, ontstaat het gevoel van ‘being in the zone’ of flow. Een serie begint met het zogeheten aarden: je laat je dagelijkse beslommeringen voor wat ze zijn en richt je op de les die komen gaat. Vervolgens worden zonnegroeten – Surya Namaskar – uitgevoerd. Daarna worden achtereenvolgens staande, zittende en liggende houdingen beoefend. De les eindigt met een welverdiende ontspanning.

Duur les: 75 minuten

Lestijden:  Woensdag 19.00 – 20.15 uur / Zondag 11.15 – 12.30 uur

Aanmelden: graag via een mail naar: yoga@daantjesmindyourbody.nl met voor- en achternaam, telefoonnummer en bij onderwerp aangeven: Aanmelding ‘lesdag’ en ‘tijdstip’. Dit in verband met maximaal 12 deelnemers. Wie het eerst aanmeldt, komt! Vol = vol!

Of bel naar Daantje voor meer informatie: 06-54713958.

Effecten Power Yoga

Het is een misverstand te denken dat Power Yoga slechts gericht is op het fysieke lichaam. De Yoga beoefening heeft naast fysieke ook mentale, emotionele en spirituele effecten. Die effecten komen daarom overeen met het aloude adagium: ‘mens sana in corpore sane’, ofwel een gezonde geest in een gezond lichaam. Alle bekende Yoga docenten zoals David Swenson en natuurlijk de grondlegger van de Ashtanga Yoga, Guru Pattabhi Jois zelf benadrukken, dat de fysieke beoefening gezien kan worden als meditatie door beweging.

“Een gezonde geest in een gezond lichaam.”