Mindfulness Avond

Elke kwartaal, de tweede zondagavond van de betreffende maand (zie agenda) kun je in serene sfeer met ons mindfulness beoefenen in Dinteloord bij ‘Shakkei’.

Shakkei is aangesloten bij de landelijke Stadsverlichting – zie www.stadsverlichting.nu

 

 

Je komt tussen 19.30 en 20.00 uur binnen en drinken we eerst een kop thee. Om 20.00 uur start de meditatie van circa één uur. Na afloop van de meditatie kun je weer weg gaan, maar je kunt ook blijven en ervaringen uitwisselen tot circa 22.00 uur. Deelname is op basis van donatie. Makkelijke kleding is handig, je kunt bij ons gewoon jezelf zijn. Onze vaak Boeddhistische meditatie vormen en technieken zijn elke keer weer anders.

 “Geluk zit niet in het veranderen van hoe je nu bent. Geluk zit in het ontspannen in hoe je nu bent.”

Stilte

Wat is de waarde van stilte, innerlijke rust en meditatie. Mensen vragen dikwijls wat de waarde is van regelmatig mediteren. Waarom zou je stilte en meditatie beoefenen? Wat bereik je er mee? Wat is het doel? De waarde van meditatie is gelegen in het herstellen van het contact met je eigen innerlijke waarheid en wijsheid. Door innerlijke rust en het regelmatig beoefenen van stilte, word je je weer meer bewust van je diepere essentie, van diegene die je ten diepste bent: je ‘Ware Zelf’.

Essentie en rust

Innerlijke rust en de beoefening van stilte zijn belangrijke voorwaarden om werkelijk in contact te kunnen treden met je diepere essentie om te kunnen waarnemen en ervaren wie je werkelijk bent. Als je in de stilte bent, lichamelijk en geestelijk tot rust komt en alles in je zwijgt. Als tijdelijk alle identificatie stopt met je gedachten, je emoties, je ideeën, beelden.

Als je, al is het maar voor even, al je herinneringen, verwachtingen en dromen loslaat en van binnen helemaal stil wordt niet afgeleid door wat dan ook. Wat blijft er dan over? Wie is dan de stille waarnemer of getuige van dit alles? Op het moment dat het je lukt om in de stilte aanwezig te blijven aandachtig en in volledige helderheid bewust van jezelf als waarnemer op dat moment ben je in meditatie. Wat dan over blijft is het besef van ‘wat er is’ of ‘wat er wil zijn’. Dit ten diepste beseffen en te belichamen is in alle tijden en culturen ‘zelf-realisatie’ of ‘verlichting’ genoemd.

Aanmelding Meditatie 

Wanneer je je aanmeldt bij ons, ontvang je automatisch een mail.  Zonder tegenbericht kun je er vanuit gaan dat je welkom bent.

Meld je aan via de link: Shakkei bij Stadsverlichting of mail naar: info@shakkei.nl

Kijk in onze agenda voor de data. Lees meer…

“Heb je geen tijd om te mediteren, mediteer dan twee keer zo lang.” ♥ Dalai Lama