Leiderschapsvaardigheden

leiderschapstraining coach
Ontwikkel je leiderschap bij Shakkei.

Bij leiderschap gaat het om resultaten, visie, relaties en balans. Je leert in deze training je leiderschapskwaliteiten beter kennen én beter benutten. Je leiderschapskwaliteiten worden niet door één specifieke voorkeur bepaald; het is de combinatie van eigenschappen die iemand tot een goede leider, directeur, manager of teamleider maakt. Je ontdekt je psychologische voorkeuren en leert hoe deze je effectiviteit in leiderschap beïnvloeden.

 

We trekken ook conclusies als het gaat om je gedrag en de effecten hiervan op anderen. Je leert in welke situaties je voorkeursgedrag in je voordeel werkt maar ook wanneer dit belemmerend kan werken. Je leert hoe je je kwaliteiten en ontwikkelpunten kunt omzetten in actie. Deze training geeft duidelijkheid en richting als het om je persoonlijke leiderschapsontwikkeling gaat.

Wat maakt een leider nu succesvol?

Een leider heeft verschillende leiderschapskwaliteiten:

1: Wees de realist en optimist
Leiders accepteren dat het leven uniek is en dat het is, wat het is.Daarbij hebben ze een optimistische blik op de toekomst en zijn ze ervan overtuigd dat er altijd een uitweg is naar een betere toekomst of uit een lastige situatie. Hun optimisme is een bron van energie voor anderen, zodat anderen graag in hun omgeving zijn en hen willen volgen.

2: Neem de houding van een leerling
Leiders staan open om nieuwe dingen te leren en ze zijn actief op zoek naar nieuwe kennis en informatie om hun eigen kwaliteiten te versterken. Ze zijn altijd op zoek naar personen waar ze van kunnen leren en ze omringen zich graag met dergelijke personen. Een goede leider stopt nooit met leren.

3: Wees een goede luisteraar
Leiders luisteren meer dan dat ze praten, zodat ze echt bij de kern van het probleem voor die ander kunnen komen. In de gesprekken met anderen, gaat het niet over hen, maar zijn ze aandachtig en nieuwsgierig naar de ander. Ook al weten ze een goede oplossing voor het probleem van de ander, ze geven die oplossing niet, maar faciliteren dat die ander tot zijn eigen oplossing en actieplan komt.

4: Heb oog voor het potentieel van de ander
Leiders houden van mensen en maken heel makkelijk contact met anderen. Ze handelen vaak intuïtief en herkennen heel snel de potentie en kwaliteiten in anderen. Ze zien het potentiële leiderschap in anderen en ondersteunen hen en moedigen hen aan om hun volle potentieel te ontwikkelen.

5: Communiceer helder & duidelijk

Leiders weten wie ze zijn en waar ze voor staan en ze kunnen hun mening en gedachten heel helder overbrengen aan anderen. Ze spreken de waarheid, en zijn heel alert op hoe anderen hun boodschap ontvangen. Er is geen verwarring, onduidelijkheid of valse verwachtingen in hun communicatie.

6: Ontwikkel je zelfbewustzijn en vertrouwen
Leiders weten wie ze zijn, waar ze goed in zijn en waar ze niet goed in zijn. Ze nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen acties en beslissingen. Ze kennen hun talenten en hun zwakten en ze durven dat te laten zien aan anderen. Dat maakt dat anderen hen vertrouwen en graag in hun omgeving zijn.

7: Heb plezier en vier successen
Leiders houden van de dingen die ze doen in hun leven en in hun werk en dat is heel belangrijk voor hen. Zij houden van het vieren van eigen successen en van de successen van anderen. Hun optimisme is een dagelijkse bron van energie waardoor mensen heel graag in hun omgeving zijn en zich laten inspireren en motiveren.

Wat herken jij van deze kwaliteiten bij jezelf in je leiderschap?

En welke ontwikkeling wil jij daarin maken?  Kortom, succesvol leiderschap komt uit jezelf.

Jij bent de regisseur van je eigen leiderschap en van je eigen succes.

Continue focus en investeren in je kwaliteiten, en de dingen doen die passen bij je talenten en bij je rol, brengt je naar een hoger niveau. Dat heeft veel effect op je impact en op je succes. Herken jij je in de leider die bereid is om naar zichzelf te kijken op basis van bovengenoemde leiderschapskwaliteiten? Om zich daarin verder te ontwikkelen naar een hoger niveau? Waardoor je groeit en de regie neemt over je eigen rol en zeer succesvolle resultaten haalt met je team?

Resultaten training 

Voortaan:

 • Weet je beter wie je bent, waar je staat en waar je naar toe wil in je rol als leider
 • Weet je beter je persoonlijke leiderschapskwaliteiten te benutten
 • Heb je een goed inzicht in waarom mensen doen wat ze doen en wat ze zeggen
 • Ben je beter in staat om met verschillende type mensen uitstekend te communiceren
 • Weet je met meer voldoening de resultaten te behalen die je wil
 • Geef je bewust aandacht aan de vier pilaren Resultaten, Visie, Relaties en Balans

Inhoud training 

 • Wat is Persoonlijke Effectiviteit in Leiderschap?
 • Inzicht in de persoonlijke voorkeuren van jezelf en van anderen
 • Inzicht in bevorderende en belemmerende overtuigingen in relatie tot Leiderschap
 • De kracht van perceptie
 • Waarom aanpassen en verbinding maken zo belangrijk is
 • Effectief omgaan met aanspreken, conflicten, druk en stress
 • Leiderschap en de kunst van motiveren en inspireren
 • Diverse praktische oefeningen gedurende het programma
 • Wat zijn je valkuilen en waar liggen je persoonlijke kansen?

Aanpak

Deze training bestaat uit 1 trainingsdag van 09.30 uur tot 17.00 uur. Eventueel kun je dit uitbreiden met individuele trainingen/coaching. We zorgen voor inzicht, verdieping en het aanscherpen van vaardigheden door aantrekkelijke werkvormen te gebruiken waardoor de training niet alleen leerzaam maar ook leuk is. We werken vaak in kleine groepjes van wisselende samenstelling om zo ook van elkaar te leren.

Voorbereiding

Je vult voorafgaand aan de training een vragenlijst in om je persoonlijke leerdoelen vast te stellen. De trainer neemt vooraf contact op met je om de leerdoelen te bespreken en op te stellen.

Kosten

Op aanvraag.

Max deelnemers

12 deelnemers – individueel is ook mogelijk op aanvraag.

Contact en inschrijven

Deze training Ontwikkel in Leiderschap verzorgen we ook als maatwerkprogramma (verschillende varianten zijn mogelijk) voor uw organisatie. De opzet en inhoud stemmen we dan in nauwe samenwerking af. Vanzelfsprekend is een vrijblijvend gesprek mogelijk.  Neem gerust contact op…

“Management is de dingen goed doen; leiderschap is de goede dingen doen.”