Perfect Pilates

Perfect Pilates bij Shakkei in Dinteloord.

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

 

 

 

Duur les: 60 minuten

Lestijden:  Woensdag 09.00 – 10.00 uur

Aanmelden Pilates

Aanmelden kan via een mail naar: yoga@daantjesmindyourbody.nl met voor- en achternaam, telefoonnummer en bij onderwerp aangeven: Aanmelding ‘lesdag’ en ‘tijdstip’. Dit in verband met maximaal 12 deelnemers. Wie het eerst aanmeldt, komt! Vol = vol!

Of bel naar Daantje voor meer informatie: 06-54713958.

 

Balans

Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Maar je traint vooral je rompstabiliteit oftewel core-stability. Met ‘core’ wordt je romp of je kern bedoeld: een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. Bij het uitvoeren van allerlei bewegingen heb je deze spieren nodig. Een stabiele, sterke kern vermindert het risico op blessures en daarom is het verstandig om de stabiliteit van je kern te trainen.
Elke beweging die je maakt, begint bij de kern van je lichaam. Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans. De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding.
Joseph Pilates noemde zijn methode ‘the art of controllogy’. Hij geloofde sterk in het principe dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam. Bij Pilates heb je dus concentratie nodig.
Pilates heeft veel voordelen, zoals een beter lichaamsbewustzijn, balans, coördinatie, kracht en lenigheid. Train je houdingsspieren om je wervelkolom te stabileren en je houding te verbeteren. Verminder of voorkom rugklachten.

“Pilates is designed to give you suppleness, natural grace, and skill that will be unmistakably reflected in the way you walk, in the way you play and in the way you work.” ♠ Joseph Pilates