Yoga Therapie

Tijdens yoga therapie wordt er gericht gekeken naar de klachten en beperkingen waar je last van hebt. Dit betreft zowel fysieke als mentale klachten.

Als eerste vindt er een intakegesprek plaats waarin de (pijn)klachten worden besproken en wat de mogelijkheden zijn om deze te verzachten en te verbeteren. 

 

 

 

Duur consult: 30 – 60 – 90 minuten – afhankelijk van de klachten en het individu.

Lestijden: op afspraak.

Tarief: op aanvraag.

Met gepaste zorgvuldigheid wordt er samen met je gekeken naar oefeningen die op dat moment bij je passen en in welk tempo deze het beste uitgevoerd kunnen worden.

Lichaam en geest

Yoga therapie is een aanvulling en/of vervolg op consulten van de fysiotherapeut in samenwerking met Shakkei – Training & Coaching B.V.. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Shakkei ondersteunt fysiotherapeuten en osteopaten bij mensen die ook lichamelijke klachten hebben en beperkt zijn in hun bewegingen en/of pijnklachten en/of hoge spierspanning hebben die onverklaarbaar zijn. Shakkei geeft handvatten om gedachten daarin te sturen, zodat het lichaam volgt. Daarnaast zet Shakkei haar ervaren yogadocente in om klachten te reduceren en oefeningen te krijgen voor thuis om het lichaam te versoepelen en de doorbloeding te verbeteren.

Ademhaling

De ademhaling is een belangrijk onderdeel tijdens de yogatherapie, je leert om je adem in te zetten zodat (pijn)klachten verminderen. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je met de (pijn)klachten en beperkingen tot nu toe om bent gegaan en hoe je dit op een positief andere manier kunt benaderen. Het is absoluut niet van belang dat je lenig bent, belangrijker is om de aandacht te vestigen op wat je mogelijkheden zijn en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

In overleg met jou wordt een traject yoga therapie vastgesteld. Voor aanvang van iedere les wordt er gekeken hoe je proces verloopt en hoe je je daaronder voelt. Zonodig wordt het traject veranderd en/of aangepast.

Vanuit een individueel yoga therapie traject kan er, eventueel als nazorg, worden doorgestroomd naar de reguliere yogalessen in Shakkei bij Daantje’s Mind your body in Shakkei.

Lees hier meer over de yogalessen bij Shakkei…

Bel of mail ons voor meer informatie: info@shakkei.nl of 06-10609890.